Ateria- ja puhtauspalvelut kouluissa

Ateria- ja puhtauspalvelut kouluissa


Kouluruokailu on kiinteä osa koulun kasvatus- ja opetustoimintaa. Ravitsemuksellisena tavoitteena on edistää oppilaiden hyvinvointia, terveyttä ja vireyttä. Noudatamme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusta vuodelta 2017: Syödään ja opitaan yhdessä. Virkistävän ruokahetken järjestäminen edellyttää koulun ja ruokapalveluhenkilöstön saumatonta yhteistyötä. Ateriapalveluiden lisäksi huolehdimme Tampereen kaupungin koulujen siisteydestä ja puhtaudesta, jotta lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus kasvaa miellyttävässä ympäristössä.

Ala- ja yläkoulujen keittiöiden yhteystiedot

Koululounaaseen sisältyy

  • pääruoka lisäkkeineen
  • salaatti tai raaste ja salaatinkastike muina paitsi keittopäivinä
  • näkkileipä ja levite, pehmeää leipää ruokalistalla mainittuina päivinä
  • ruokajuomana rasvaton maito, piimä tai vesi

Kouluruokailussa on käytössä kaksi ruokalistaa

Pirkanmaan Voimian koulu- ja päiväkotiruokailussa noudatetaan tuotannollisista syistä kahden ruokalistan järjestelmää. Kuuden viikon aikana molemmilla ruokalistoilla ovat samat ruokalajit, mutta eri järjestyksessä. Katso täältä seuraako sinun koulusi listaa 1 vai 2!

Koulujen ruokalista 1

Koulujen ruokalista 2

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioita noudattavien oppilaiden on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella. Tutustu tarkemmin Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaukseen Tampereen kaupungin sivuilla:

Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaus, ruokavaliot ja lomakkeet

Kipsa

Virkistävät välipalat ovat osa terveellistä ravitsemusta. Osassa ylä- ja alakouluja toimii Kipsa, josta oppilaat voivat ostaa terveellisiä välipaloja ja kahvilatuotteita.