Vastuulliset elintarvikkeet

Reilua kauppaa

Tampereen kaupunki on Reilun kaupan kaupunki. Pirkanmaan Voimia tarjoaa henkilöstöravintoloissa, lukioissa ja Tredun toimipaikoissa vastuullisesti tuotettua, mm. Reilun kaupan kahvia ja Reilun kaupan teetä, kahviloissa on myös tarjolla Reilun kaupan sokeria ja hunajaa. Useimpien kahviloiden valikoimaan kuuluu myös muita Reilun kaupan tuotteita kuten suklaata.

Reilun kaupan banaanit kuuluvat ala- ja yläkoulujen ruokalistalle ja niitä tarjotaan säännöllisesti myös päiväkodeissa välipalalla.

Tampere – Reilun kaupan kaupunki

Pirkanmaan Voimia luomuportailla

Kaikki Pirkanmaan Voimian keittiöt ovat saaneet Portaat luomuun -diplomin. Pirkanmaan Voimia on merkittävillä panostuksilla sitoutunut luomutuotteiden säännölliseen käyttöön ja edistämään kestävää kehitystä toiminnassaan. Luomutuotteiden käytön lisäämisellä ollaan myös toteutettu asiakkaiden toiveita.

Portaat luomuun on ohjelma ammattikeittiöiden luomutuotteiden käytön ja luomutietoisuuden lisäämiseksi. Ohjelmaa rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö, ja sen toteutuksesta vastaa EkoCentria.

Pirkanmaan Voimian kaikissa toimipaikoissa käytetään luomutuotteita, mm. kaikki käytössä olevat hiutaleet ovat luomua. Voimian toimipaikoista palvelukeskusravintolat, vanhainkoti, sairaala ja päiväkodit ovat Portaat luomuun -ohjelmassa portaalla kaksi ja muut toimipaikat ovat ensimmäisellä portaalla.

Portaat luomuun -ohjelma

Kohti häkitöntä tulevaisuutta

Sitoudumme hankintakriteereissä siihen, että vuoden 2020 aikana kaikki käyttämämme tuoreet kananmunat ovat vähintään lattiakanalassa elävien vapaiden kanojen munia. Kananmunavalmisteiden osalta tavoite täyttyy vuoteen 2025 mennessä.